Kuur uitgesteld & bloedtransfusie

In de laatste blog schreef ik dat ik wat aan het tobben was met (lichte) koorts. De oncologisch-specialist zag er geen kwaad in, maar over ging de koorts ook niet helemaal dit weekend. Zaterdag daarom toch met het ziekenhuis gebeld om te vragen of er nog wat moest gebeuren voordat de kuur deze maandag zou starten. Na telefonisch overleg van een verpleegkundige met een stand-by-arts werd er besloten dat er waarschijnlijk niets ernstigs aan de hand was, als de koorts maar niet opliep. Dat deed het gelukkig ook niet. Wel zou er maandagochtend nog overleg plaatsvinden in het artsenteam over hoe & wat.

Vanochtend (maandag) werd daarop besloten nogmaals bloed af te nemen (om rode bloedlichaampjes, ontstekingswaardes e.d. te bepalen). Daarnaast zijn er nog meerdere kweekjes afgenomen om twee typen bacteriën op te sporen. Twee kweekjes via een prik in de ene arm, twee kweekjes via de picc-lijn in de andere arm. De kweekjes vanuit de prik en picc-lijn worden met elkaar vergeleken. Als er een bacterie gevonden wordt en die zit in de kweekjes uit zowel de prik als de picc-lijn, dan zit de bacterie in mij zelf en krijg ik waarschijnlijk antibiotica. Als de bacterie alleen in de kweek uit de picc-lijn komt, dan is de picc-lijn (weer) geïnfecteerd en moet de picc-lijn verwijderd worden. De uitslag van de kweekjes laat minimaal enkele dagen op zich wachten…

De bloeduitslag was wel in de loop van de ochtend beschikbaar en die viel tegen. Afgelopen vrijdag was mijn HB-waarde (rode bloedlichaampjes) 5,1 en nu 4,8. Een waarde van 5 is de ondergrens. En dat terwijl we veel spinazie, noten, etc. hebben gegeten dit weekend. Suus snapt er niets van. De uitslag van de kweekjes is er voorlopig nog niet, dus de artsen varen enigszins blind aan de hand van onduidelijk symptomen als lichte temperatuursverhoging en vermoeidheid. De oncoloog en een arts van infectieziekten (‘infectieloog’) hebben nog overlegd, maar niemand weet zeker of het veilig is om een kuur te starten. De kuur breekt je afweer bijna helemaal af en dat terwijl er een infectie zou kunnen zijn.
Al met al is er dus besloten om de kuur uit te stellen en een bloedtransfusie te geven. Ik krijg ook nog eens bestraald bloed omdat ze geen risico’s durven nemen. Ik zit nu in het ziekenhuis te wachten op het zakje bloed. Waarschijnlijk is het er pas rond half 5 en dan moet het bloed nog 1,5 uur inlopen. Dat wordt een latertje vandaag.

Kortom; de kuur gaat vandaag in ieder geval niet door. Het is met een (ruime) week uitgesteld naar volgende week dinsdag. Ook de onderzoeken en uitslagen waar ik in mijn vorige blog over schreef, zijn daardoor uitgesteld met twee weken naar half/eind juni (ik zal de data aanpassen in de zijlijn bij de agenda). Dat is enorm balen. Je wilt (vooral de kuren) zo snel mogelijk achter de rug hebben, maar het is niet anders. Nu maar genieten van een weekje extra rust. Mijn mond kan nog wat beter herstellen. Wie weet scheelt dat iets bij de volgende kuur. Geluk bij een ongeluk; misschien kunnen we nu ook ‘gewoon’ Koningsdag en het lange weekend vieren.

13 gedachten over “Kuur uitgesteld & bloedtransfusie”

  1. Balen …. Hopelijk val de kweek toch nog goed uit…. Maar..wees blij dat ze op safe spelen…
    ?jaap en gerry..

  2. Hoewel dit een enorme tegenvaller is denk ik dat het niet eens slecht is zoals je zelf ook zegt. Je mond kan meer herstellen en misschien is de kuur-rust ook wel heel goed voor lichaam en geest.
    Maak er het beste van!

  3. Ha Leonard..heeeel goed dat de artsen wachten met de laatste’ kuur…voor de zekerheid he….die laatste komt er echt wel! Hou je taai he…liefs , tante Mary

  4. Balen joh!!!! Dit is niet wat je voor ogen hebt:( maar hoop dat jullie idd btje kunnen genieten deze week en dan dinsdag er weer vol tegenaan. Sterkte allebei!!! Liefs Nico ??

  5. Pffff…….Leonard, kan mij voorstellen dat je hier goed van baalt. Het eind bijna in zicht en een week uitstel. Ik ben wel blij dat horen dat de artsen zo zorgvuldig met je omgaan en geen risico’s nemen.
    Sterkte met je herstel (van de evt infectie) deze week en ik wens jullie een rustige week samen.

    Groetjes Liesbeth

  6. Het is inderdaad niet anders. Jammer, maar ten alle tijden Safety first! Elk nadeel heeft bovendien ook een voordeel. Dit weekje naar achteren gaat meer inzicht geven. Zie het samen als een extra aanloop naar de overwinning!

  7. Maar hopelijk met koningsdag voel jeje wat beter! Je zal vast geen alcohol mogen, maar als nog een digitale proost/toost op je gezondheid en die van de Koning(die met een hoofdletter natuurlijk?).
    Een fijne dag he samen!

  8. Wij snappen heel goed dat je dit balen vind. Uitstel is nooit leuk.
    Nu toch maar je zinnen op volgende week zetten. Daar ben je ook weer snel aan gewend. Misschien heb je dan ook iets meer weerstand om het allemaal goed te verdragen.
    Sterkte ermee.

    Arno & Conny

  9. Ik hoop dat je een flinke opkikker krijgt van de donatie bloed. Geniet maar zoveel mogelijk van Koningsdag ?? en het komend weekend samen met Suus. Weer goed op krachten komen zodat je sterker de volgende kuur in kunt gaan.

    Lieve groet en hou goede moed beiden.

  10. Ai, dat is weer een tegenvaller, wel de moed er in blijven houden jullie beiden.

  11. Beste Leonard en Suzanne,
    Wij kunnen ons voorstellen dat dit een tegenvaller is. Gelukkig nemen de artsen geen risico. Wees daar dan ook maar dankbaar voor.
    Wij wensen jullie toch een fijne Koningsdag en ga lekker samen voor de TV van dit festijn genieten. Hou beiden de moed er in.
    Wij denken aan jullie en leven met jullie mee.

    Groeten van Lia en Rien

Reacties zijn gesloten.