Bijna weer aan de kaas

Een nieuwe week, een nieuwe kans. Vanochtend om 8:15 uur mocht ik mij weer melden op de afdeling om eerst bloed af te nemen en daarna naar de arts door om te bekijken of de kuur deze week kon doorgaan.

Het was goed nieuws! Mijn bloedwaardes zijn veel beter dan een week terug. Mijn HB-waarde (rode bloedlichaampjes/zuurstof) is van 4,8 vorige week naar 6,2 gegaan deze week (helemaal goed is tussen 8,5 en 11, maar 5 is de ondergrens voor het geven van een kuur). Ongeveer 0,5 punt van de verbetering komt door de bloedtransfusie de rest heeft mijn lichaam zelf voor elkaar gekregen waarschijnlijk met behulp van goed eten, rust maar ook een beetje beweging. Mijn ontstekingswaarden (CRP) zijn weer gedaald, dus er zijn geen ontstekingen meer. De CRP is nu 7 (moet lager dan 10 zijn).
De witte bloedlichaampjes (leukocyten) zijn wat aan de lage kant (3,8 en moet tussen 4,5 en 11 zijn), maar dat is misschien meer goed nieuws dan slecht nieuws. Het betekent wel dat mijn weerstand minder is en dat ik dus wat kwetsbaarder ben voor verkoudheid en virussen, maar toen ik ontstekingen had en ook door de Hodgkin zelf, was deze waarde altijd vele malen hoger. Dus wat dat betreft is het zeer goed nieuws, denk ik zo. Overigens vertelde de arts nog dat het sowieso ‘een wonder’ is dat ik met zulke redelijk goede waarden de 6de zware BEACOPP-kuur inga, dus dat is goed om te horen. Ik zal de ideale waarden van bloeduitslagen even hiernaast in de zijbalk zetten (4de kopje).

Vorige week viel even tegen, toen we te horen kregen dat de kuur niet doorging, maar het is verder wel een goede week geweest! Op dinsdag en woensdag voelde ik me goed genoeg (rustig aan) om te werken en in het weekend zijn we nog lekker weg gegaan naar een hotel op de Veluwe. We hebben daar lekker gefietst en Suus heeft haar nieuwe fiets lekker uit kunnen proberen terwijl we over mooie fietspaden door de bossen en over de Veluwe hebben gefietst. Ook hebben we heerlijk gegeten en heb ik stiekem ‘gezondigd’ door een spek-kaas pannenkoek te eten. We hebben samen een heerlijk weekend gehad en zo was het slechte nieuws van het uitstellen van de kuur uiteindelijk toch goed nieuws. Ik voel me veel beter in deze extra rustweek, ook het gevoel in mijn vingertoppen komt langzaam aan beter werd. Hopelijk herstelt het helemaal als deze kuur is afgelopen en er veel rustweken volgen. Ook mijn gehoor lijkt de laatste tijd aangetast te zijn door de chemo (neuropathie in de zenuwuiteinden). Zou fijn zijn als dat niet blijvend is, maar goed, als dat alles is…. 🙂

Nu is de laatste ronde van deze kuur die in januari startte dus echt begonnen en is het einde al in zicht. Het is erg fijn om het einde in zicht te hebben, al zullen er vast nog wel twee pittige weken volgen met een pijnlijke mond. Hopelijk valt de pijn in de mond dit keer iets meer mee door de extra rustweek en virusremmers die ik inmiddels heb gekregen. Een rijke troost is dat ik over een week of drie weer kaas mag/kan eten! Oh, wat kijk ik daar naar uit! Wat spannend is met deze laatste kuur, is dat nu echt de laatste kankercellen tot op de allerlaatste aan toe helemaal vernietigd moeten worden (als ze er nog zitten, want dat weet je gewoon niet). De chemo heeft in ieder geval nog flink zijn best moeten doen voor een goed resultaat aangezien de tussentijdse uitslag uitwees dat er achter het borstbeen en bij de milt nog wel grote plekken zaten. Het uiteindelijke resultaat weten we pas over 7 weken op maandag 19 juni. Willen jullie alsjeblieft bidden en duimen dat deze laatste kuur ook echt zijn werk doet zodat er geen bestralingen of andere kuren meer aan te pas hoeven komen. Wij hopen op dat wonder, dat we in juni horen dat alle kanker helemaal foetsie is!

18 gedachten over “Bijna weer aan de kaas”

  1. Wat een fijne berichten.nog even doorzetten.is al bewezen de laatste tijd dat je dat kan.we blijven bidden en duimen voor jullie.

    1. Positieve berichten en wat fijn om er samen even tussenuit te gaan. Blije koppies. We blijven bidden.
      Lieve groet van Hans& Han van Brummen

  2. Wat een bericht telkens weer te lezen.Het is als een spannend boek en wat hoop ik dat er een goed einde in dit verhaal zit !!
    We wensen jou en Susan weer heel veel sterkte toe.
    Groetjes van Peter en Betty-Jane Heezen (nichtje van je moeder ?)

  3. Wat fijn om te horen joh!! Gek wel wat “goed nieuws” tegenwoordig is voor jou, maar op naar de kilo’s kaas zou ik zeggen 😀 zet m op allebei!! Xxx

  4. Heel veel sterkte komende weken. En ook daarna als het spannende wachten tot 19 juni volgt!
    In gedachte en gebed zijn wij bij jullie. Ik heb het eerder gezegd: ‘Hij is er altijd bij, zowel in je ups en je downs’.

  5. Fijn om te lezen Leonard! Nog even en dan heb je het gehad ! De week uitstel heeft positief gewerkt he…

  6. Mooi. Goed te horen. Veel succes. En dat duimen en bidden komt goed.

  7. Wat fijn dat de waardes goed zijn, nog even vol houden en we duimen voor je dat na deze laatste chemo alle kanker is verdwenen.

  8. Met alle energie in je, die je gelukkig altijd al gehad hebt, ben je goed op weg om straks gezond verder te kunnen. Wens dat je de laatste kuren goed doorkomt en bid voor een goed resultaat. Hou je taai Suus en Leonard!

  9. Goed nieuws ? en super fijn dat jullie er even tussenuit konden!
    Dat heeft jullie vast veel goeds gedaan!! Wij blijven bidden voor goede uitslagen! Op naar de finish!!
    Liefs Nico wn Bibi

  10. Even ertussen uit … Even andere gedachte.. Even genieten… Wat dat al kan doen met je… Fijn! En…al is er nog een stap te gaan… Zeker met volle moed en vertrouwen… En…de kaas… Die komt er wel… Is het niet van zuivel gemaakt.. van ? is die ook te maken…?..
    We blijven hard duimen en denken aan jullie!

  11. Bewonderingswaardig hoe jij en Suus deze periode doorgaan. Sterkte om ook deze laatste kuur te ondergaan. We bidden en duimen om kracht en dat de uitslag goed zal zijn.

  12. Goed nieuws, dat horen we graag!!! Op naar de laatste kuur!! Veel sterkte !!

  13. Wat zijn jullie toch heerlijj positief!
    Tegenslag ondraaien naar iets leuks: even samen er tussen uit. Geweldige foto’s. Daar word je blij van 🙂
    We blijven bidden voor een kankervrij lichaam!
    Op naar de kaas, haha.
    Sterkte voor jullie beiden.

  14. Sterkte met de laatste kuur! Fijn dat jullie er even saampjes er tussen uit konden gaan. Ik blijf bidden en duimen voor jullie!!

    Liefs, Simone

  15. Uiteraard bidden en duiken we mee!! Sterkte & succes komende kuur! X James & Maris

Reacties zijn gesloten.