Een halfjaar getrouwd!

Vandaag zijn we een half jaar getrouwd! Al een half jaar man en vrouw in tegenspoed, maar dat maakt onze liefde niet minder. 😉 Zelf met mijn kale bolletje, bril op en hamsterwangen door de chemo/Prednison houdt Suus nog van me. Helaas vieren we het maar zeer beperkt, want het zijn slechte dagen voor mij… Met mij gaat het dus minder… Ik heb heel veel pijn aan m’n mond. Het begon met m’n keel en de achterkant van de tong. Maandag begonnen de eerste symptomen en ’t werd door de week heen steeds erger. Gisteren werd het zo fors erger dat normaal eten niet echt meer een optie is. Tot gisteren zat de pijn vooral ‘binnenin’ in m’n keel en m’n tong, maar in de loop van de middag zijn de aften in m’n tong en het kapotte zachte gedeelte onder m’n tong ook weer terug. Het is zoeken naar wat ik wel kan eten. Zelfs een geprakte avocado (zonder toevoegingen) doet nog pijn. Producten op basis van melk gaan nog het beste, maar soms doet water zelfs pijn in m’n mond, echt iets dat ik me nooit had kunnen voorstellen vooraf.

Inmiddels heb ik ook veel adviezen gehad vanuit het ziekenhuis, van jullie via de blog en van vrienden buiten de blog om de pijn te verminderen. Ik heb zeker wel 12 producten staan die het zouden moeten oplossen, of in ieder geval het leed zouden moeten verzachten. Helaas is er niets dat écht helpt. Het wil niet zeggen dat allemaal waardeloos is, misschien helpt het wel iets. Fluoride vrije tandpasta helpt erg goed om te zorgen dat tandenpoetsen geen verschrikking is. En ‘Kamillosan’ mondspray verzacht wel iets in de nacht. Een zoutspoelmiddel helpt m’n mond schoon te houden (tegen ontstekingen) en zorgt voor minder slijm in m’n mond. Kokosvet zou een beschermend laagje om mijn tong moeten aanbrengen… en ijsjes… zijn vooral erg lekker! Maar er zit niets tussen dat een echte oplossing is (dit was trouwens nog maar een greep uit het assortiment).

Een geluk bij een ongeluk is dat ik ook redelijk moe ben, daardoor slaap ik nog wel goed. Vaak slaap ik ook overdag, gisteren bijna de hele dag. Dat was vandaag ineens weer wat minder, alhoewel ik vanmiddag ook nog zeker ruim een uur geslapen heb.

Zoals jullie kunnen lezen is het “zomaar door de chemokuur heen fietsen” helaas niet meer het geval. De eerste drie kuren gingen top, deze laatste drie kuren zijn een zwaardere opgave. Ook voor Suus wordt het nu zwaarder en zit ze er soms even doorheen. Nog een paar dagen volhouden en dan wordt de pijn gelukkig weer minder en is het nog maar één kuur te gaan!

Verder kan ik nog vertellen dat er geen bacteriën in mijn bloed zijn gevonden van het ontstoken uiteinde van de Picc-line. De nieuwe Picc-line zit inmiddels “als gegoten” alhoewel ik vorige week vrijdag wel naar de huisarts moest omdat er ineens bloed in zat, wat niet hoort. De lijn is schoongespoten en het probleem is niet meer teruggekomen.

Een speciaal bedankje nog voor Gerry en Jaap, die onze bruidstaart een half jaar geleden hebben gemaakt en vandaag een mooie taart met de vulling van onze bruidstaart cadeau hebben gegeven! Heel erg leuk! En dat is iets wat ik redelijk goed naar binnen krijg gelukkig.

Voor degene die willen bidden: gebed voor m’n mond/tong is weer erg hard nodig…

17 gedachten over “Een halfjaar getrouwd!”

  1. Leo, ik vind je echt een bikkel! Ik vind 1 aft in m’n mond al een verschrikking (om over Arnoud nog maar niet te spreken ?)! Suus, er doorheen zitten is helemaal niet raar of erg. Huilen = ontladen = dus vooral lekker doen!
    Gefeliciteerd met jullie half jaar ?
    Liefs Majo

  2. Gefeliciteerd met jullie eerste halfjaar! En sterkte met de verdere chemo Leonard èn Suus…

  3. Hou vol allebei. Nog een paar dagen en dan nog een laatste kuur. Van harte gefeliciteerd en dat de bruidspaar jullie goed gesmaakt heeft. Wat een lief kado! Gezegende Paasdagen!!

  4. Leonard en Suus… Dankjewel voor t lieve filmpje om ons te bedanken… Geen dank..het was een zeer kleine moeite.. We blijven aan jullie denken…want..echt diep respect voor jullie samen.. Zoveel tegenspoed…maar samen supersterk! En ja… Een dipje mag zeker af en toe..daar haal je weer de kracht uit om verder te gaan.
    Zoals beschreven op de taart….
    Geloof, Hoop en Liefde! Dat is wat wij jullie toewensen….en nog veel meer…

  5. Sterkte bro met kale bol en appelwangen! En lieve suus wat had die kale zonder jou moet beginnen!! Je bent een zegen
    Sterkte wederom !!
    Liefswilliamenjacqueline

  6. Lieve Leonard
    Heel veel sterkte hoor, we leven met jullie mee en bidden elke dag. Heer ontferm U over hen. Lezen met bewondering het proces, dat zeker ook bijdraagt aan de betrokkenheid. Bikkel is zeker een goede omschrijving. Jullie dankbaarheid, ondanks alles, is een voorbeeld.
    Dikke knuffel

  7. Alle respect voor jullie. Nog veel sterkte met het laatste traject. En dat bidden gaat goed komen.
    Art en Toke

  8. Gefeliciteerd met jullie eerste half jaar getrouwd!
    Sterkte voor je zere mond. Ik hoop, dat jullie wel kunnen genieten van het weekend en de rust week. En heel veel sterkte voor de laatste kuur, uiteraard voor jullie allebei!!

  9. Heel veel sterkte jullie allebei!
    Wij weten wat pijn met een mens kan doen.
    We bidden elke dag voor jullie
    En O ja gefeliciteerd natuurlijk

  10. Gefeliciteerd kanjers! Het is niet makkelijk geweest, maar jullie slaan je er dapper door heen!!
    En wat balen Leo dat t allemaal wel echt zwaar is.. heel veel sterkte!! Ook voor jouw suus xxx

  11. Gefeliciteerd met jullie eerste half jaar getrouwd.
    Leonard, heel veel sterkte nu je zo.n pijn hebt in je mond. De laatste kuren zijn erg zwaar, je bent een kanjer hoe je er mee omgaat. We wensen je heel veel kracht en sterkte toe. En ook suus, sterkte,kan me goed voorstellen dat je er af en toe doorheen zit. Het ziekte behandelproces kost jullie beiden veel energie. we denken aan jullie.
    Goede paasdagen gewenst. Hopelijk even wat rust. We denken aan jullie.
    Liefs, petra, kees en florijan.

  12. Leonard en Suzan , allereerst ook van harte gefeliciteerd met jullie eerste half jaar als echtpaar maar wat moeten jullie heel diep in de zure appel bijten om positief te blijven. Het is wel erg zwaar.
    Het bijna niet kunnen eten en drinken door zo,n zere mond is echt heel naar.
    Respect voor jullie samen en ik hoop dat deze pijnlijke dagen weer snel voorbij zijn en…………dan nog maar 1 kuur!!!!!!
    Veel sterkte en ik denk aan jullie!

  13. Beste Leonard en Suzanne,
    Ook van onze kant van harte gefeliciteerd met jullie 182 dagen huwelijk. Wij hebben voor jullie beiden heel veel respect en hopen dat jullie de kracht mogen vinden om door te vechten. Hopelijk komt na deze zware tijd ook een moment dat jullie van elkaar weer echt genieten zonder al die zorgen.
    Leonard en Suzanne: jullie laten ons zien dat 1+1= 3
    Groeten van Lia en Rien

  14. Hallo Leonard en Suzanne,

    Van harte met het 1e half jaar huwelijk !
    Het had zoveel mooier kunnen zijn, zonder de ongemakken van de kuur. Als jullie samen dit nu al aankunnen, is de rest van de gegeven huwelijkstijd een makkie! Weinig opbouwend tot nu toe, konden we om beurten maar n dag de pijn dragen die jij nu voelt, dan zou het meelijden een ander begrip krijgen en het besef van gezond zijn een andere kijk op het leven krijgen!

    Geef niet op! want Hij is met jullie en zal jullie hierin sterken. Als wij zwak zijn is Hij sterk!!
    Liefs en biddend bij jullie,
    Ronald van de Geer

  15. Dag Leonard en Suus,

    Van harte gefeliciteerd met jullie feestmoment. Geen gemakkelijk half jaar maar wat zijn jullie sterk!!!
    Hou vol lieve mensen.
    Ik denk aan jullie.

    Liefs,
    Ineke

Reacties zijn gesloten.