Auw, pijnlijke mond

In m’n laatste blog schreef ik al dat dag 9 wel tegen zou vallen. Helaas is dat ook het geval. Tijdens de vorige kuur kreeg ik voor het eerst echt last van m’n mond, o.a. een heel pijnlijke tong. Deze kuur is het nog een stuk erger geworden. De blaren staan gewoon op m’n tong… Ik heb diverse extra medicatie gehad voor deze kuur omdat ik na de vorige kuur al geklaagd over de pijn in de mond. Helaas helpt allemaal maar heel gedeeltelijk: ik heb zalf, tabletjes en zelfs morfinezuigtabletten voor onder de tong, maar niets dat echt helpt.

Praten gaat moeizaam en eten is af een toe echt een opgave. Bij de vorige kuur werd het op zaterdag beter, hopelijk gaat het nu weer zo… Verder ben ik de laatste dagen erg moe. Ik kan niet eens even staan om mijn eigen lunch maken, dan ben ik alweer te moe. Ik heb veel geslapen en op bed en op de bank gelegen. Vandaag gaat het gelukkig wel beter qua vermoeidheid, ik voel me weer iets fitter. De chemo maakt dus dingen beter, maar zo langzamerhand ook dingen stuk helaas…

14 gedachten over “Auw, pijnlijke mond”

  1. Balen…. Maar volhouden met goede hoop ook al is het zwaar… Denken aan jullie..?

  2. Wat erg Leonard ? Ook voor jou
    Suzanne … Sterkte en een Knuffel van ons!!

  3. Dat is ontzettend vervelend Leonard..maar het schijnt er bij te horen..Gaat ook weer over…ik heb dat al meer gehoord…veel soep eten ?

  4. Wat moeilijk en pijnlijk is dat nou toch voor jullie, dat naast deze ernstige ziekte die jullie doormaken, ook deze bijwerkingen er kennelijk bij horen en dat maakt het allemaal nog moeilijker. We zullen voor jullie blijven bidden en willen onze Hemelse Vader blijven vertrouwen dat Hij genezing zal schenken.

  5. We blijven bidden voor jullie en specifiek voor je pijn in de mond. Heel veel sterkte.

  6. Veel sterkte voor de komende dagen.hopen dat het gauw weer beter mag gaan

  7. Hoi Leonard, vervelend man! Veel sterkte! We bidden voor jou en jullie!!

  8. Hoi Leonard en Suzanne,
    Dat is een flinke tegenvaller; deze bijwerkingen. Houdt moed en weet dat HIJ elk moment bij je is, ook als dit soort tegenslagen er zijn.
    Ik hoop en bid dat het snel voorbij mag zijn!

Reacties zijn gesloten.