Spoedeisende hulp & ziekenhuisopname

Gisteravond was ik erg moe en wilde ik gaan slapen. Toen ik om 22.00 uur in bed ging liggen was er echter iets vreemds aan de hand… Ik gloeide maar had wel koude voeten en koude handen, en ik lag te bibberen. Al snel vermoedde Suus dat er iets niet helemaal in de haak was en dat ik koorts zou kunnen hebben. We hebben sinds mijn ziek zijn een mooie oorthermometer en die hebben we er snel bij gepakt. Temperatuur opgenomen en die liep binnen een kwartier al snel op van 38c op tot 39c. Daarop hebben we naar het ziekenhuis gebeld, want je moet altijd direct contact opnemen bij 38,5c koorts of hoger. Chemo + koorts = gevaarlijk. Het antwoord was helaas zoals verwacht: “Kom maar na de spoedeisende hulp”. Erg jammer, ik was net zo blij dat ik in bed lag en kon gaan slapen…

Op naar de SEH samen met Suus om 22.30 uur ’s avonds nog. Bij spoedeisende hulp werden we vlot opgevangen door leuke verpleegkundigen. Ze namen wat bloed af voor een algemeen bloedbeeld en er werd ook bloed afgenomen om op kweek te zetten. Daarnaast moest er een thoraxfoto genomen worden van de longen, vooral om te bepalen of ik geen longontsteking had opgelopen. Ook moest ik nog wat urine inleveren. Uit al deze onderzoeken is vannacht geen duidelijke oorzaak gevonden voor de koorts. De kweekjes duren wat langer, dus daar zou op termijn (over enkele dagen) nog iets uit kunnen komen. De uitkomsten van kweekjes zullen ook nog vergeleken worden met testen van picc-lijn om uit te wijzen of daar eventueel nog een verband zit. Uiteindelijk is besloten om mij in het ziekenhuis op te nemen ter observatie. Vannacht net na 1.00 uur kon ik dan eindelijk naar bed (maar niet mijn eigen bed helaas). Ik lig op de afdeling Oncologie, een kamertje voor mezelf. Ik moest overigens verplicht in de rolstoel naar mijn kamer gebracht worden.

Vanochtend was ik al koortsvrij en ik voel me ook redelijk goed. Misschien mag ik vanavond al naar huis als het goed blijft gaan, maar in ieder geval morgenochtend, uiteraard mits ik koortsvrij blijf. Ze willen me namelijk minimaal 24 uur koortsvrij zien en dan mag ik naar huis. Ik lig dus nog in het ziekenhuis.

Hopelijk komt er geen bacteriële infectie uit de kweekjes en kan kuur 5 dinsdag gewoon doorgaan. We houden jullie op de hoogte.

Intussen gaat het gelukkig wel veel beter met mijn mond en tong. Ik kan weer normaal eten en drinken. Af en toe is m’n tong nog wat gevoeliger dan normaal, maar gelukkig herstelt m’n mond zich nu redelijk goed. Dat is wel weer een hele fijne vooruitgang want de afgelopen week was echt geen pretje (veel pijn en ongemak).

10 gedachten over “Spoedeisende hulp & ziekenhuisopname”

  1. Wat een tegenvaller Leonard!
    En nu hopen dat ze geen bacterie vinden en dat je weer snel in je eigen bed kan slapen.
    We hopen allemaal met je mee.

  2. Joh, dat is niet volgens het plan. Maar gelukkig was je er vroeg genoeg bij en hebben jullie adequaat gereageerd op je symptonen. Hopelijk mag je snel naar huis en naar je eigen bed.
    Sterkte Leonard & Suus

  3. Oei…een tegenvaller…maar een die ik al meer gehoord heb bij mensen in dezelfde omstandigheden als.jij.
    Moed houden..het komt helemaal goed.

  4. Erg veel sterkte en hoop dat je vanavond lekker in je eigen bed mag slapen

  5. Wat een tegenvaller, nu maar hopen dat je toch volgende week met de volgende kuur kunt beginnen. Wel de moed erin houden!

  6. Ik hoop dat je snel weer in je eigen bed mag slapen en dat kuur 5 gewoon gestart kan worden. Goed weekend alvast!

  7. Had onderstaand gisteren al verzonden, maar niet op de juiste wijze.

    Was even schrikken toen ik de kleine PC in Klaaswaal op kwam halen en te horen kreeg dat je met koorts in het ziekhuis opgenomen was en ter observatie moest blijven. Meen tussen de regels op te maken dat het weer iets beter gaat. Wens je een goede nacht, dat de koorts weer net zo snel verdwijnt als kwam en je snel weer in je eigen bed mag slapen. Welterusten voor straks Ad

  8. Hoop dat je ondertussen nog meer opgeknapt bent en je vannacht heerlijk in je eigen bed kan slapen!
    Liefs en sterkte voor jullie allebei! Annet

Reacties zijn gesloten.