Picc-lijn verwijderd

Na de goede uitslag van vorige week was het wel gewoon tijd om weer aan de slag te gaan met de volgende chemokuur. De eerste week is goed verlopen. Ik was eerst wat huiverig dat het zwaarder zou worden, omdat kuur 3 toch wat lastiger was geweest. Behalve het einde van de eerste dag, waar misselijkheid toch wel weer een probleem was ondanks diverse extra medicatie, is het erg goed verlopen en niet noemenswaardig zwaarder geworden dan voorgaande kuren.

Extra goed nieuws was dat een bloedwaarde, die we op maandag niet te horen hadden gekregen van de oncoloog, voor het eerst in tijden weer goed blijkt te zijn! Op de eerste dag van de kuur vraag ik altijd even de precieze bloeduitslagen op. Het kwam mij ter oren omdat de verpleging de uitslag zeer positief opviel. Het gaat om de zogenaamde CRP-waarde die een indicatie voor ontstekingen in het lichaam aangeeft. Alhoewel die bij mij nooit schrikbarend hoog geweest is, is het voor het eerst in maanden dat deze waarde weer goed is. Het is weleens 66 geweest, gestaag gedaald naar 17, maar nu is het 3,1 (een goede waarde ligt tussen de 0 en de 10).  Dit is een (kleine) indicatie dat de kanker op z’n retour is.

Bij het schoonmaken van mijn picc-lijn werd wel opgemerkt dat er wat vocht uit het wondje kwam waar de picc-lijn naar binnen ging. Uit voorzorg heeft de verpleegster vorige week een monstertje afgenomen en naar het laboratorium gestuurd. Ik had echter geen last van de lijn of het wondje en heb er verder weinig aandacht aan geschonken. Het kan geen kwaad dat ze voorzichtig zijn.

Vanochtend hoorde ik helaas dat er toch geconstateerd was dat er wat bacteriën gevonden zijn en dat er overlegd werd met de arts. Daar kwam uit dat de picc-lijn verwijderd moest worden (nadat eerst de dag 8 kuur nog wel door de lijn gegeven werd). Het was alleen even de vraag wie dat kon/wilde doen aangezien een picc-lijn nog redelijk nieuw is op de afdeling. Een IC-verpleger heeft uiteindelijk de picc-lijn verwijderd. Het was zo gebeurd, het verwijderen is pijnloos en daarna hoefde het wondje alleen maar een tijdje dichtgedrukt te worden. Het einde van de lijn is nog wel op kweek gezet om zeker te weten dat er geen bacterie in de wond is gekomen, anders moet ik voor de zekerheid nog antibiotica slikken, maar waarschijnlijk is dat niet nodig.

Gelukkig krijg ik ook weer nieuwe picc-lijn. Waarschijnlijk gebeurt dat op dag 1 van de volgende kuur. Hoewel ik liever de bestaande lijn gewoon had gehouden, ben ik wel blij dat ik toch nog een nieuwe krijg voor de laatste twee kuren. Het is ondanks deze kleine tegenslag zoveel beter dan elke keer mogelijk weer veel misgeprikt te moeten worden.

Morgen nog een dagje ziek in bed of hangen op de bank en daarna begint de rustweek.

15 gedachten over “Picc-lijn verwijderd”

  1. Mooi Leonard. Dank je voor je nieuwsbulletin. Veel sterkte voor jullie beiden. Art en Toke

  2. Ha Leonard,

    Bedankt voor je info. weer. Veel kracht en nabijheid van God weer toegewenst. Ook voor Suzanne.

    Gr.Heleen

  3. Wat fijn dat de uitslag zo positief is en dat geeft hoop voor de toekomst, groetjes ook voor Suzanne.

  4. Wat fijn om de positieve berichten van je te lezen, Leonard.
    We wensen je, ook voor de komende tijd, Gods nabijheid toe.
    Veel sterkte voor jullie beiden.
    Hartelijke groet, Nico, Saskia.

  5. Lieve Leonard,
    Ook wij zijn blij om je nieuws te horen.
    Liefs van ons Nico en Bibi .

  6. Hè bro
    We bidden voor je jullie hoor!!
    Mooi om te horen dat de uitskagenbeyer worden !!

  7. Wat een goed bericht Leonard!!
    En nu er vanuit gaan op het voortzetten van deze
    positieve lijn.
    Ik ben blij voor jullie.

  8. Hoi Leonard,

    Geweldig nieuws natuurlijk, wat een opsteker. Vol vertrouwen de toekomst tegemoet. En wij ……………. blijven bidden.

  9. hoi Leonard en Suzanne,
    wat fijn deze goede berichten te horen,
    dat geeft weer licht in deze donkere tijd.
    Jullie gaan een hoopvolle tijd tegemoet.
    Veel sterkte met de laatste kuren.
    Lieve groetjes voor jullie van ons.

  10. Wat een geweldig goed nieuws. Ik snap je voorzichtigheid. Het is immers nooit 100% zeker. Maar wat een mooie ontwikkeling!!! Ik wens je alvast een heerlijke rustweek toe. Ze voorspellen 15-16 graden, heerlijk. Geniet er maar van.

Reacties zijn gesloten.