Kuur 3 van start

Inmiddels is kuur 3 van start gegaan. Gisteren ben ik naar het ziekenhuis geweest om wat bloed af te laten nemen en een kort gesprek met de oncoloog. Behalve lichte bloedarmoede (7.4, normaal is 8.5) die bij de chemokuur verwacht wordt, zijn mijn bloedwaarden goed. Een goed aantal bloedplaatjes (stolling) en de witte bloedlichaampjes (weerstand) zijn ook weer goed hersteld.

Op 9 maart a.s. is er een tussentijdse CT-scan gepland om te bepalen of de kuur aanslaat. Op 13 maart a.s. horen wij de uitslag daarvan en gelijk wordt dan ook weer bepaald of de volgende kuur kan doorgaan of dat er aanpassingen in de kuur nodig zijn.

Sinds zondag heb ik last van een nieuwe bijwerking van de chemokuur. Ik heb één hele rode wang. Het jeukt ook wat. Op de andere wang heb ik een kleine rode plek zitten. Ik smeer er maar Sudocreme op, want dat schijnt overal goed voor de te zijn. Het is gelukkig niet heel vervelend, maar ik moet uitkijken dat ik er niet aan ga krabben. Volgens de arts is het een bijwerking van vermoedelijk de Prednison en is het verder niet ernstig. Hopelijk gaat het ook vanzelf weer over.

Vorige week ben ik gestopt met de Naproxen, dat gaat goed tot nu toe. Ik heb geen koortsaanvallen gehad, dus dat is een goed teken. Met mij gaat het verder dus nog steeds erg goed. Met Suus gaat het sinds twee weken iets minder. Ze slaapt erg slecht, heeft hier en daar ook pijntjes en is ontzettend moe.

Groeten vanuit de dagbehandelkamer (ik zit nu aan de chemo en ben aan het werk achter mijn laptop).

13 gedachten over “Kuur 3 van start”

  1. Suus….ja dit is een zware weg.. Maar blijf aub hopen . En denk ook aan jezelf..ga er is een keer gezellig uit, praat erover. En voel je vooral niet schuldig als je een keer aan jezelf denkt. Want denk eraan.. Leonard heb jou ook nodig.
    Ik blijf duimen ….denk aan jullie.

  2. Hoi Leonard
    Houd vol hebben we zondag gezongen en vanmorgen hebben we op de Mannen bidstond voor je herstel gebeden.
    En we bidden natuurlijk ook voor Suus.
    Hgr. ??

  3. Leonard veel succes met deze kuur en op naar de ct scan, bidden maar dat het aan mag slaan. Susanne, laat je lichaam af en toe een dagje tot rust komen dan kan je geest het ook weer aan. Jij ook heel veel sterkte en wat hierboven al werd gezegd, geef niet op, houd vol, we bidden voor jullie.

  4. Hoi Leonard,
    lees steeds je blogs en bid ook voor jullie, nu extra voor je vrouw, zij is zeker je hulp, geef extra energie Heer en laat die bokkepoot ophouden dit gezin lastig te vallen!
    Zegengroet, Ronald vd Geer

  5. He Leo,
    Sudocreme is de bom!!
    Super knap hoor van jullie! Hou vol “de vreugde van de Heer is onze kracht”!
    Denken en bidden voor jullie!
    Komende tijd iets meer voor Suzanne?

  6. Steeds heel goed om van je te horen, Leonard! Veel sterkte, ook voor Suzanne.

    Jesse begint zijn avondgebedje elke dag als volgt: “Here God, dank U dat Leonard weer heel snel beter wordt” 🙂

Reacties zijn gesloten.