Beenmergpunctie gehad en KNO-arts met goed nieuws

Vanochtend werd ik net na 8 uur opgehaald voor de beenmergpunctie. Dat was wel fijn, dan hoef je er niet tegenaan te hikken. De punctie zelf veel niet mee helaas, dat deed flink pijn. Ze hebben nu in ieder geval genoeg beenmerg en een stukje bot om onderzoek op te doen. Het onderzoek blijkt niet zozeer bedoeld om een oorzaak te achterhalen (dat zou bij leukemie wel zo zijn), maar om vast te stellen dat de lymfeklierkanker niet naar het beenmerg is uitgezaaid. Na het onderzoek moest ik een half uur in bed blijven liggen om te herstellen en inmiddels heb ik weinig pijn meer.

Daarna de KNO-arts bezocht. Die had goed nieuws want de lymfeklieren achterin bij de tong zijn goed. De keel-/neusamandelen (wat dus ook lymfeklieren zijn) blijken geheel weggehaald te zijn en ook niet meer aangegroeid. Dus daar kan sowieso niets mis mee zijn.

Straks mag ik naar huis, ongeveer tussen 14u en 15u. Suus komt me halen! Volgende week volgt er nog een zogenaamde PET-scan dat nog beter kanker/tumoren in beeld kan brengen. Dat is een manier om nog beter na te gaan of er uitzaaiing buiten de lymfeklieren zijn.

Eind volgende week zal er een afspraak zijn met de oncoloog waarbij we de uitslag van alle onderzoeken te horen krijgen. Zowel de resultaten van het onderzoek van de lymfeklier, als het beenmerg en de PET-scan zullen dan duidelijk maken of het helemaal 100% zeker lymfeklierkanker is en, zo ja, welke vorm het is en wat de meest waarschijnlijke behandeling is. Alhoewel het natuurlijk nog altijd nodig kan blijken te zijn om nader onderzoek te doen.

De volgende update schrijf ik denk ik pas nadat we deze afspraak gehad hebben. Een fijne jaarwisseling toegewenst en hopelijk hebben we volgend jaar rond de jaarwisseling een betere situatie!

12 gedachten over “Beenmergpunctie gehad en KNO-arts met goed nieuws”

  1. Wens jullie een sterke kracht met veel liefde en zorg om in 2017 samen de moeilijke tijd door te staan. ..met veel hoop en geloof om samen dit te winnen.
    ??

    1. Blijf geloven want niets is bij onze God onmogelijk heel veel stetkte en kracht en Gods onmisbare zegen om samen met Hem de toekomst te overwinnen Toch een fijne jaarwisseling gewenst .

  2. Beste Leo en suus,
    Fijn dat het weer achter de rug is
    Nu bidden en wachten op de uitslag
    Greetz
    William
    P’s: je kan eigenlijk leuk schrijven, wat er ook gebeurt bloggen of bloggen iets voor jou??

  3. Hoi Leonard,
    Fijn dat je nu weer naar huis mag en je die rot beenmergpunctie gehad hebt!! Ik weet na 40 jaar nog hoe het voelde 🙁
    Goede dagen samen!

  4. Fijn dat de pijnlijke punctie nu achter de rug is en dat je naar huis mag. We zien met jullie uit naar een ‘ beter’ 2017 en wensen daarbij Gods kracht toe.
    Groetjes Wout en Lenny

  5. Lieve Leonard en Suzan.
    Wat gaan jullie door een diep dal. Maar wat is het goed om te lezen dat jullie gesteund worden door jullie geloof.
    Wij hopen en bidden voor jullie dat de juiste behandeling snel gevonden mag worden. Al zal ook dat niet makkelijk zijn.
    We wensen jullie moed en kracht toe voor 2017!
    Heel veel liefs van Bart en Marian

  6. Hoi Leonard, ik ben blij voor je dat de mergpunctie achter de rug is
    en dat je eindelijk fijn met Suzan mee naar huis mag. Ik moest steeds aan je denken.

    Ik wens jullie dan ook samen alle goeds toe wat ook maar wenselijk is voor de komende moeilijke tijd.

    Annie Troost

  7. Hallo Leonard, gelukkig dat deze dagen van onderzoeken nu achter de rug zijn. En nu maar hopen op goede uitslagen! We wensen jullie veel sterkte de komende week en hopen op een goed, beter nieuwjaar!

    Groetjes, Rien en Lia

  8. Leonard en Suzanne, wij wensen jullie beiden alle goeds voor 2017. Houd moed en vertrouwen xxx

Reacties zijn gesloten.