Verslag mini-operatie

Vanochtend werd ik al vroeg wakker gemaakt voor het ontbijt. Dan kon ik nog eten voordat ik nuchter moest zijn i.v.m. de mini-operatie. Daarna werd er een mooie, grote, rode pijl gezet bij mijn sleutelbeen (in mijn hals) zodat de ingreep aan de juiste kant zou plaatsvinden. Het doel van de ingreep is om een lymfeklier uit mijn lichaam te halen die gebruikt kan worden voor onderzoek (o.a. om te bepalen welk soort lymfeklierkanker het is; hodgkin of non-hodgkin).

Om 12:25 uur werd ik opgeroepen. Snel mijn operatieschort aangetrokken en ben ik naar voorbereidingsruimte gebracht. Daar werd een infuus in mijn arm geplaatst. Dat ging niet van harte en deed helaas ook aardig wat pijn. Daarna heb ik een tijd moeten wachten want er kwam een spoedgeval tussen. Op de operatiekamer werd ik uiteindelijk in slaap gebracht en de operatie is goed verlopen en de lymfeklier is goed verwijderd. Die wordt nu opgestuurd voor onderzoek.

Rond 15:00 uur werd ik wakker, kreeg ik een raketje (ja, een waterijsje) aangeboden en al snel mocht ik naar de afdeling terug. Daarna kreeg ik een beschuitje en kon ik even naar het toilet en mocht ik me weer aankleden. En direct daarna kwamen er al gelijk diverse mensen gezellig en onverwacht op bezoek en zit ik gewoon lekker op, met nog wel het infuus aan mijn arm.

Al snel na mijn terugkomst op zaal kwam er een arts langs trouwens. Ze willen mij hier nog een dag langer houden voor een beenmergpunctie die morgen plaatsvindt, en ga ik nog even langs bij de KNO-arts (keel, neus en oren) om te onderzoeken of de lymfeklieren in mijn keel ook opgezet zijn.

De beenmergpunctie is niet iets om naar uit te kijken, maar het kan maar beter achter de rug zijn. Dit onderzoek is ook nodig om een mogelijke oorzaak van de lymfeklierkanker te achterhalen. Al deze onderzoeken doen ze nu zo snel mogelijk achter elkaar zodat, als de uitslagen binnen zijn (waarschijnlijk eind volgende week), we een afspraak bij de oncoloog hebben en er ergens daarna zo snel mogelijk met de behandeling(en) begonnen kan worden.

Als laatste nog een verzoekje van Suus: willen jullie voor Leonard bidden en duimen voor de waarschijnlijk zeer pijnlijke beenmergpunctie morgen? Daar ziet hij best wel tegenop.

8 gedachten over “Verslag mini-operatie”

  1. Beste Leonard
    Fijn om op deze wijze met jou/jullie mee te leven. Natuurlijk bidden we voor je. Heel veel sterkte morgen.
    Hartelijke groet
    Wout en Lenny

  2. Zal een.kaarsje.branden voor je Leonard ( hoop dst je het niet vreemd vind, kaars branden doet me voortdurend denken aan je …(dat .doe ik altijd bij moeilijke dingen ook voor petra en liesbeth )

  3. Hi Leonard, ik wens je veel sterkte. We zullen specifiek voor de punctie bidden, als je je kunt ontspannen en plaatselijk verdoofd wordt kan het meevallen, al blijft het vervelend. Ik weet dat er bij erge spanning wel eens valium gegeven wordt omdat het ook belangrijk is dat de patient zo ontspannen mogelijk is.
    Misschien kun je daarom vragen.
    groetjes,
    Rita

  4. Ik bid mee! Gods vrede en genezing spreek ik over je uit Leonard, in de Naam van Jezus Christus die alles al overwonnen heeft!

  5. Hoi leonard,
    Ik heb een onverwachtse beenmerg punctie gehad, dus zonder voorbereiding en ik heb het overleefd. Het is maar héél even.
    We bidden voor jullie!
    Liefs cor en Elly

  6. Beste Leonard en Suzanne,

    Wij bidden jullie Zijn kracht en dichte nabijheid toe in deze spannende tijd. Uiteraard bidden we ook voor genezing.

    Lieve groet,
    Kees en Gerarda Weeda

Reacties zijn gesloten.