De eerste dagen van kuur 2

De eerste infuusdagen van de tweede ronde chemokuur zitten erop. Dinsdagmorgen begon het wat moeizaam, er moesten maar liefst drie zusters aan te pas komen (en 5x prikken) voordat er een infuus was aangesloten dat goed liep. Aan het einde van de middag voelde ik me wat misselijk worden, maar met extra tabletje tegen de misselijkheid bleef ik redelijk op de been. Wel heb ik de laatste 3 dagen vaak dat mijn maag een beetje van slag voelt, maar ik kan gelukkig wel gewoon eten en drinken zonder al te grote problemen.

Op dag 2 bleek het infuus van dag 1 alweer verstopt te zitten en moest ik opnieuw geprikt worden. Dit keer in mijn elleboog, dat gaat eigenlijk altijd wel goed, maar dat willen ze niet te vaak want je hebt maar twee ellebogen en moet in één week drie keer geprikt worden. Verder verliep de dag goed. Wel is afgesproken dat er met de arts overlegd gaat worden of ik een PICC-lijn krijg. Zo’n lijn moet eenmalig ingebracht worden en dan kan daarlangs voortaan bloed afgetapt worden of een infuus toegediend worden zonder te hoeven prikken. Morgen overleggen de zusters met een arts. Waarschijnlijk dat ik er morgen meer over hoor, maar of ze het gaan doen staan dus nog niet vast.

Vandaag (dag 3) verliep ook goed. Dit keer werd een infuus in mijn rechterhand geprikt. Het ging wat moeizaam, maar uiteindelijk was het wel in één keer goed. De dag verliep ook zonder noemenswaardige problemen, maar ik ben wel redelijk moe nu. Straks maar vroeg slapen en hopen dat de energie morgen weer terugkeert.

Morgen komt weer de Neulasta-spuit om mijn beenmerg te stimuleren. Deze spuit moet zorgen dat de rode en witte bloedlichaampjes die ik nu – na drie dagen chemotherapie – tekort kom weer snel worden aangemaakt door het beenmerg. Vorige keer is deze samen met de verpleegkundige gezet, maar nu mag ik het zelf proberen. Even spannend om te zien of dat goed gaat lukken.

Bedankt weer voor alle blijken van medeleven. We waarderen het en het helpt ons zo! Zonder jullie waren wij niet zo sterk als we nu zijn. Een speciaal bedankje ook aan onze lieve moeders die ons ontzettend veel helpen in het huishouden! We slapen namelijk ’s avonds erg vroeg, dus ja, dan helaas geen tijd voor wasjes draaien en stofzuigen… 🙂

15 gedachten over “De eerste dagen van kuur 2”

  1. ??? ook voor suus…
    Maar zoals je schreef…
    Ook voor de moeders..??.

    En jij…. Volhouden… Maar zeker respext voor je!

  2. Fijn om op de hoogte gehouden te worden Leonard en Suzanne,
    Jullie blijven in onze gebeden en Hij blijft dicht bij om jullie te helpen en kracht te geven, want dat heeft hij belooft. Fijn dat jullie zulke lieve moeders hebben!!!
    Liefs Nico en Bibi!

  3. Hoi Leonard,
    Heel veel sterkte de rest van de kuur. Vraag eens of het infuus bij je enkel ingebracht kan worden. Je moet dan wel met een paal lopen ( nu ws ook), maar daar gaat het meestal beter en je hebt er veel minder last van.

    Gr. Wilja

  4. Hè Leonard/Suus
    Super die berichtjes van je om “bij” te blijven. Dat je dan ook nog jezelf “mag leren prikken”………. dat zal je nooit bedacht hebben.
    We ? voor jullie, om kracht, rust en Gods nabijheid (ook di ochtend om 6 uur ?). Hou je taai, jullie beide. An old Irish blessing om af te sluiten voor jullie:
    May the Road rise up to meet you, May the wind always be at your back. May the Son shine warm upon your face, and rains fall soft upon your fields. And until we meet again, May God hold you in the palm of His hand. Grtz, Tom en Paulien ?

  5. Hoi Leonard,
    Ik voel me klein als ik jouw verslagen lees. Zo bijzonder hoe jij ( jullie ) je hier door heen slaan. Al onze dagelijkse klachten lijken zo onbelangrijk, vergeleken bij de jouwe. Ik bid voor jullie, voor jou om kracht om dit te moeten ondergaan, en voor je vrouw, die zo sterk moet zijn en ook is, in dit prille begin van jullie huwelijk.
    Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, en soms ook onbegrijpelijk. Maar weet dat Hij bij jullie is, bij elke nieuwe beproeving. Heel veel sterkte, maar zeker ook vertrouwen gewenst .
    Hartelijke groet,
    Peter

  6. Hoi Leonard,
    Goed dat de tweede ronde er nu ook op zit. Geweldig om jullie zo moedig te zien.
    Opnieuw veel sterkte.

  7. Dagelijks zijn jullie in ons gebed en jullie zijn 2 moedige mensen. Heel veel sterkte en kracht toegebeden.
    H.groet van Hans & Han van Brummen

  8. Leonard en Suus,

    Fijn dat de tweede kuur achter de rug is.
    Wat is het goed om te lezen waar jullie kracht uit putten.
    We wensen jullie Gods nabijheid toe, ook voor de komende tijd.

    “Warme groet”,
    Nico en Saskia

Reacties zijn gesloten.