Opgenomen voor een kleine ingreep

Vandaag, dinsdag 27 december, ben ik opgenomen om morgen een kleine ingreep te krijgen waarbij een lymfeklier uit m’n hals wordt verwijderd. Deze klier zal gebruikt worden voor verder onderzoek, om te bepalen welke vorm van lymfeklier kanker ik heb en welke behandeling precies nodig is.

Bij een gesprek met de arts was er goed nieuws. De CT-scan van afgelopen vrijdag is nader bekeken en daaruit blijkt dat er geen organen buiten het lymfeklierensysteem zijn aangetast (voorzover ze kunnen zien). De milt mogelijk wel, maar dat wordt ook wel de ‘hoofdlymfeklier’ genoemd en dat is dus (helaas) volgens verwachting.

Inmiddels is bekend dat de ingreep een dag is uitgesteld, omdat dit niet met een lokale verdoving kan. Er is nu een operatiekamer nodig voor de ingreep en dat kan donderdag pas. Misschien mag ik tussentijds nog even naar huis, maar dat is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Update:  Ik moet blijven, anders kunnen ze m’n bed niet garanderen en de anesthesist is ook nog niet langs geweest. Die komt nu morgen ergens op de dag.

2 gedachten over “Opgenomen voor een kleine ingreep”

  1. Lieve Leonard en Sus,
    Jullie zijn in onze gedachten en gebeden. Wat een onzekerheid allemaal. Wij blijven met jullie vasthouden aan de dingen die wel zeker zijn en dat is dat Hij heeft beloofd altijd bij ons te zijn en ons te dragen in ons verdriet en onvermogen. Dikke knuffel van ons en als wij maar iets kunnen doen laat het weten!! Xxxx???

  2. Hallo lieve mensen, we zijn dan wel ver weg. Maar, in gedachten én in gebed zijn we dichtbij. We vertrouwen Hem met jullie op volledige genezing hoor. We bidden dat het getuigenis wat hieruit gaat komen Zijn naam zal eren!!
    We houden contact. Liefs vanuit Jbay, Johan & Astrid

Reacties zijn gesloten.